Welkom bij The Beijing Project

Elke dag van de maand mei 2008 zullen op dit blog teksten en foto's worden gepubliceerd die te maken hebben met het 'Beijing Project' van Toos van Holstein.
Als artist in residence bij de NY Arts Gallery Beijing heb ik de gelegenheid een tentoonstelling te maken in één van de ruimten van deze grote galerie. Daar komen natuurlijk olieverfschilderijen van mij te hangen. Maar ook wil ik proberen om samen met een aantal Chinese kunstenaars een 8-tal grote banners te gaan bewerken waarop van te voren al elementen uit schilderijen van mij gedrukt zijn. Op die manier hoop ik een symbiose tot stand te brengen tussen de moderne Chinese en de moderne Westerse kunst.

Over mij

woensdag 30 april 2008


Om een beetje een indruk voor mijzelf te krijgen hoe 't er zou kunnen uitzien in de tentoonstellingsruimte heb ik met wat knip- en plakwerk een zogenaamde artist impression gemaakt.
Ik moet toegeven dat de bezoekers een nog weinig Chinese indruk maken, maar ik had gewoonweg nog niet zoveel plaatjes van Chinezen. Maar dat zal de komende maand wel veranderen.